یک کشته و ۴ مصدوم در پی تصادف در خواف خراسان رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۴) در این روزهای گرم اگر هوای آب‌تنی به سرتان زد مراقب غرق‌شدگی باشید | غرق بی‌توجهی نشوید! حجم آب سد‌های مشهد به ۷ درصد رسید | هشدار خروج سد‌های تامین آب از مدار تاکید نمایندگان خراسان رضوی در مجلس بر حمایت از توانمندسازی معلولان و مددجویان بهزیستی | پیشگیری از معلولیت ها ضروری است + ویدئو معاون استاندار خراسان رضوی: خواستار کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم یک نماینده مجلس: خودروسازان داخلی باید پاسخگوی تعداد بالای معلولیت‌های منجر به تصادف باشند آیا لایه‌ای که بر سطح آبلیموی خانگی ایجاد می‌شود، بی‌خطر است؟ نشانه‌های کم‌آبی بدن کدام اند؟ آیا پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟ آیا رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد؟ سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟ توصیه‌های رئیس اورژانس به زائران پیاده اربعین حمایت کمیسیون آموزش مجلس از تسهیل تحصیل مددجویان و معلولان تحت پوشش بهزیستی معاون وزیر کار: بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان نمی‌توانند شغل مناسب پیدا کنند اعطای سهام ساخت ۵ ساختگاه پنل خورشیدی به ۲۵۰۰ مددجو در مشهد رئیس سازمان بهزیستی: زیست‌بوم توسعه مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌شود | کمک ۴۰۰ میلیاردی خیرین در خراسان رضوی + فیلم اطلاعیه رسمی درباره انفجار کنترل‌شده در حوالی قم (۲ مرداد ۱۴۰۴) تغذیه مناسب برای تقویت سلامت کبد خوددرمانی با ویتامین‌ها و مکمل‌های دارویی، ممنوع تولیت توزیع دارو بر عهده وزارت بهداشت است راهکار‌هایی برای حفاظت از پوست و چشم در برابر آفتاب تنهایی تهدیدی برای سلامت روان و جسم پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲ مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم در کشور طی ۵ روز آینده تخصیص اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد ریالی برای مرمت ابنیه تاریخی آذربایجان شرقی پذیرش ۱۶ هزار معلول زیارت‌اولی از سراسر کشور در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۴) وضعیت دختران بازمانده از تحصیل به کجا خواهد رسید؟ تأسیس ۳۰۰ مدرسه حفظ قرآن در کشور رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج: بیش از ۲ میلیون نفر از سالمندان سارکوپنی دارند ۸ شهر ایران در جمع گرمترین‌های جهان (یکم مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تغذیه سالم و روحیه مثبت | شاه‌کلید پیشگیری از آلزایمر

  • کد خبر: ۳۲۹۶۳۴
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۲
تغذیه سالم و روحیه مثبت | شاه‌کلید پیشگیری از آلزایمر
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه تغذیه و روحیه سالم شاه‌کلید پیشگیری بیماری آلزایمر است، گفت: داشتن ارتباطات اجتماعی، روحیه شکرگزاری، خواب و تغذیه مناسب، بهره‌مندی از نور خورشید، فعالیت جسمانی و ورزش منظم تأثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مهردخت مزده با رد این تصور که هر فراموشی یا کاهش حافظه‌ای نشانه آلزایمر است، گفت: روال تدریجی عقل معمولا در شش حوزه توجه، تمرکز، عملکرد اجرایی، روان و حافظه اختلال ایجاد می‌کند؛ بنابراین هر نوع اختلال حافظه را نمی‌توان آلزایمر دانست.

وی با بیان اینکه آلزایمر یکی از شاخه‌های بیماری دمانس است، افزود: آلزایمر معمولا زیر ۶۵ سال را درگیر می‌کند و بالای این سن، بیشتر دمانس‌های عروقی بر اثر درگیری عروق کوچک‌مغز، فشارخون بالا، چربی خون و قند بالا رخ می‌دهد که تحت عنوان دمانس واسکولار شناخته می‌شوند.

مزده با اشاره به اینکه تقریبا زن و مرد به یک اندازه به آلزایمر مبتلا می‌شوند، اظهار کرد: تنها پنج تا ۱۰ درصد از موارد، زمینه ارثی در ابتلا به این بیماری نقش دارد. بر اثر رسوب ماده بتا آمیلوئید A ۴ و به دنبال آن اختلال در عملکرد سلولی، روابط بین سلولی دچار آسیب شده و در نهایت سلول‌ها دچار کاهش عملکرد و مرگ می‌شوند و این فرایند منجر به ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شود.

مزده ادامه داد: پروتئین "T که در ساختمان سلول نقش دارد، در صورت رسوب بتا آمیلوئید دچار اختلال شده و سلول از بین می‌رود.

تغذیه ناسالم و افزایش خطر آلزایمر

وی با اشاره به تأثیر تغذیه ناسالم، گفت: دست‌کاری‌های مواد غذایی، افزودن رنگ‌های خوراکی غیرمجاز به برخی مواد غذایی و تنقلات، طی سال‌های اخیر تأثیر زیادی بر بروز اختلالات حافظه، شناختی و افزایش شیوع آلزایمر داشته است.

به گفته این متخصص مغز و اعصاب، تمام مواد غذایی که به شکل فست‌فود تهیه می‌شوند، در افزایش خطر ابتلا به این بیماری مؤثرند.

شاه‌کلید پیشگیری؛ تغذیه سالم و روحیه مثبت

وی با بیان اینکه تغذیه و روحیه سالم شاه‌کلید پیشگیری از این بیماری به شمار می‌رود، تأکید کرد: داشتن ارتباطات اجتماعی، روحیه شکرگزاری، خواب و تغذیه مناسب، بهره‌مندی از نور خورشید، فعالیت جسمانی و ورزش منظم تأثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه آلزایمر معمولا منشأ تومور، غده یا ضایعه عروقی ندارد، ابراز کرد: عامل این بیماری، اختلال در پروتئین‌های موجود در بدن است که با رسوب در سلول‌ها باعث آسیب و مرگ آنها می‌شود.

آیا موسیقی می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد؟

مزده افزود: موسیقی‌درمانی نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر دارد. همچنین فعالیت‌هایی نظیر کوهنوردی، سنگ‌نوردی و آب‌درمانی، به دلیل افزایش ارتباطات اجتماعی، می‌تواند به تقویت قوای ذهنی کمک کند.

وی با تأکید بر اهمیت بازی‌های فکری اظهار کرد: حل‌کردن بازی‌های فکری و انجام بازی‌های دوران کودکی نظیر منچ، شطرنج، جورچین تأثیر زیادی در پیشگیری یا کند کردن روند پیشرفت بیماری دارند.

این متخصص مغز و اعصاب و مدیرگروه بخش نورولوژی بیمارستان بعثت همچنین هشدار داد: استفاده بیش از حد از هوش مصنوعی باعث تنبلی مغز شده و احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد.

مزده عنوان کرد: مصرف مواد غذایی همچون فلفل‌دلمه‌ای سبز، کرفس و باقلا تأثیر زیادی بر پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر، پارکینسون و بهبود عملکرد حافظه دارد.

وی در پایان تأکید کرد: افسردگی، گرفتار شدن در روزمرگی و فرسودگی‌های اخلاقی نیز از عوامل بروز فراموشی هستند و نمی‌توان هر نوع فراموشی را به‌عنوان آلزایمر تلقی کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->